Solne terapije - Solni Cvet - solno terapevtski center
83
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-83,theme-bridge,qode-quick-links-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Začutite moč morja!

Solni cvet vas razvaja s solnimi terapijami, ki jih lahko preizkusite v dveh, zelo prijetnih, solnih sobicah…

Solne terapije ali suhe inhalacije aerosola soli so dopolnilna terapevtska metoda, ki se izvaja v solni sobi, kjer so pogoji kontrolirani. Gre za prostor, kjer je ustvarjena mikroklima iz rudnikov soli. Površine solnih sob so prekrite z naravno kameno soljo ali morsko soljo in zaradi svojih naravnih sestavin pripomorejo k vzdrževanju temperature in vlažnosti sobe. Ustvarjajo se skoraj popolni sterilni pogoji, ko je dovolj količine soli v prostoru. Sol mora biti brez aditivov in ekološko čista, nanešena na površine pa zmanjšuje hrup in dodatno pripomore k mirnemu okolju.

V solni sobi se nahajajo tudi negativni ioni. Ti imajo izredno pozitiven pomen za naše dobro počutje saj povečujejo pretok kisika do možganov, krepijo metabolizem, krepijo imunski sistem, pomagajo vrniti zdravo pH ravnotežje krvi, ipd.

Solne terapije so 100% naravne in neškodljive.

 

V aerosolu najdemo sledi različnih kemijskih elementov kot so kalcij, baker, selen, litij, jod, železo, cink, magnezij. Glavni element je natrijev klorid (NaCl). Aerosol soli vsebuje delce različnih velikosti od 1 do 5 µm (mikrona). Delci so tako majhni, da dosežejo vse kotičke tako zgornjih kot spodnjih dihal.

Solne terapije ugodno vplivajo predvsem na dihala, kožo, stres ter celotni imunski sistem.